Søk i denne bloggen

lørdag 9. januar 2010

Det har vært kaldt som f--- i det siste!!

Den siste uken har det vært noe helt uvanlig kaldt her. Som i resten av landet, Europa og verden forresten.
Vi har på det meste klokket -39,3 men det har for det meste ligget rundt -30/-35 i hundegården!

En tur er desverre blitt kansellert pga kulda, og vi har fuldt opp med å gjøre det så behagelig som mulig for hundene. De får masse tørr halm, fòres 3-5 ganger daglig og stelles med.

Hundene våre sover hele året inne i ei spesialinnredet brakke. Noe vi har veldig gode erfaringer med. Hundene storkoser seg når de på kvelden slippes løs for en lite spurt i hundegården før de selv hopper inn i hvert sitt bur i brakka. Morgenen etter er gleden også stor når de igjen slippes, og om sommeren er det ikke uvanlig at de springer løs hele dagen, hvis noen av oss likevel er i området og jobber med et eller annet.
På denne måten har vi fått helt klare og uvikelige rutiner, naboene og vi selv får sove i fred for ulekonserter, hundene springer mye løs sammen, og hva som måtte være av små krangler blir fort utredet før det utvikler seg til noe verre.
Nå når det er som kaldest er det herlig å sette hundene inn til deres halmsenger på kveldene.

To hunder, Schumi og Falk er tatt helt innendørs i denne perioden. Schumi ble som valp utsatt for et voldsomt anngrep fra en voksen tispe, og har dermed litt dårlig med pels på et lite område på ene hodten. Hun er dermed utsatt for frostskade på dette området og er blitt litt for vant med sofatilværelsen=)

Falk har en liten punktering på ene frembenet sitt, og vi er redd for at han skal forfryse dette området, så han også sover inne.

Og så Bimbo såklart;)

Det er meldt litt mildere temperaturer fremover, og vi gleder oss! -20 blir rene sommeren etter denne omgangen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar